کتاب ارزشمند اوژن فلاندن با عنوان «سفر به ایران» مجموعه ای از طراحی های این هنرمند فرانسوی از یادمان های تاریخی ایران است.
چراغ خوابی به شکل کشتی از جنس نقره، تزیین شده با سنگ های بدلی و طراحی و ساخت توسط شرکت Bhau Jewelers Narotamdas بمبئ – هندوستان اهدایی به دربار پهلوی در کوشک احمدشاهی...
اول اردیبهشت ماه در تقویم ملی ایرانیان همزمان با سالروز تولد شیخ اجل سعدی به عنوان «روز بزرگداشت سعدی» نام گرفته است. به همین بهانه اثری از این شاعر نامدار ایرانی محفوظ در موزه کتابخانه نیاوران معرفی میشود.
قالیچه تصویری با طرحی از داستان شیخ صنعان و دختر ترسا برگرفته از کتاب منطق الطیر عطار نیشابوری می باشد.
این اثر جزو آثار اهدایی یا خریداری شده از کارخانه سور فرانسه در دوره قاجار بوده است که هم اکنون در کاخ موزه صاحبقرانیه نگهداری می شود.
پروانه اعتمادی، نقاش پیشرو و برجسته معاصر پنجم اسفندماه 1326 در تهران متولد شد. از مشهورترین زنان هنر مدرن ایران است، که از ابتدا ساختارگرایی انتزاعی را دنبال می کرد و از شاگردان بهمن محصص بود.
خمسة نظامی همانند شاهنامة فردوسی در شمار آن گروه کتابهای ادبی ایران است که نگارگران به مصوّرسازی داستانهای جذاب و دلنشین آن پرداختهاند. ذوق آزمایی هنرمندان ایرانی در این کار، از این اثر نظامی، شاهکارهای بزرگ هنری پدید آورده است.
در سال 1311 كه به دستور رضا خان به منظور متمركز ساختن هنرهاي ملي «هنرستان صنايع قديمه» تأسيس گرديد، مرحوم احمد امامي كه از هنرمندان بنام و از استادان بزرگ منبت كاري به شمار ميرفت به منظور ايجاد كارگاه منبت كاري و تعليم هنرجويان به تهران دعوت شد و به همراه فرزند خود، علي امامي به تهران آمد.
دو اثر ارزشمند نقاشی قهوه خانه ای محفوظ در گنجینه کاخ موزه صاحبقرانیه متعلق به اساتید برجسته، حسین همدانی و حسین قوللر آقاسی معرفی می شود.
پل گوگن: نقاش، پیکره ساز و چاپگر(1848ـ1903)در پاریس به دنیا آمد، ولی دوران کودکی را در لیما پرو گذرانید. به هنر و نقاشی علاقمند شد در ابتدا اوقات فراغت را به نقاشی مشغول بود...
به بهانه روز بيست و هفتم شهريور ماه روز ملي شعر و ادب پارسی،نسخه خطی« انوار سهیلی » محفوظ در گنجینه موزه کتابخانه اختصاصی نیاوران معرفی می شود.
این نسخه در قالب طوماری به طول 5/5 متر و عرض 9 سانتی متر کتابت شده است. سرلوحه تاجدار مرصع و مذهب، کتیبههای چهارگوش زرین و نقوش گل طلاکاری شده در سرتاسر متن، بخشی از آرایههای هنری به کار رفته در این نسخه است.
تابلوی رنگ روغن منظره ی کوه شمیران به سال 1270 ه.ش توسط مهدی الحسینی مستوفی به تصویر در آمده است که نمایی زیبا و آرامش بخش از دره ی شمیران (دره ی دارآباد،باغ منظریه ،کامرانیه، جماران و صحرای دزاشوب و تجریش )را نشان می دهد .
هنر کنده کاری عاج به معنای حکاکی بر روی عاج یعنی دندان یا شاخ حیوانات است که معمولاً با استفاده از ابزارهای تیز، به صورت مکانیکی یا دستی انجام می شود.